vakantiemenu

- All Inclusive
- Jongeren Reizen
- Lastminutes
- Strandvakantie
- Natuur & Cultuur
- Sfeer Vakantie
- Golf Reizen
- Familie Vakantie

 

accommodaties

- Hotels
- Vakantiehuisje
- Vakantie Villa

 

vervoer

- Auto Verhuur
- Vliegtickets

 

Natuur
Tenerife kent net als de meeste Canarische Eilanden een vulkanische oorsprong wat op eiland goed te merken is. De hoogste vulkaan en tevens hoogste punt op Tenerife is El Teide (3718m). Door de vulkanische oorsprong wordt het eiland gekenmerkt door hoge bergformaties en valleien. De valleien in het noordwesten van Tenerife zijn over het algemeen zeer vruchtbaar en hier wordt dan ook op grote schaal bananen geteeld.

Tenerife heeft veel natuurschoon zoals het nationale natuurreservaat Las Canadas en de Orotava vallei.

Het klimaat op Tenerife is sterk beinvloed door de passaatwind welke het gehele jaar aanwezig is. In de zomer koelt deze wind het eiland terwijl deze in de winter juist warmte brengt. Hierdoor heeft Tenerife geen grote verschillen in winter en zomer temeperatuur. Doorgaans ligt de gemiddelde temperatuur in de winter op 19 graden en 's zomers op 25 graden.

Zuid Tenerife heeft doorgaans beter weer dan de noordkant. Dit komt doordat wolken kunnen blijven hangen dankzij het bergachtige landschap, met de vulkaan Teide in het bijzonder. Doordat deze wolken hier blijven hangen valt er zeker in de winter meer neerslag op noord Tenerife waardoor het zuiden beter geschikt is voor toerisme. De regen brengt echter ook een groot voordeel voor de vegetatie aan de noordzijde.

Privacy | Disclaimer | Contact | Links
© Tosl Media 2007-2013